06 12 45 96 93

 

 

Bedrijfshistorie

Na de technische school te hebben afgerond en jaren ervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde merken als VW, Audi, Porsche als autoplaatwerker is Theo samen met zijn broer Albert in 1986 een allround auto mobiel bedrijf begonnen. Vanzelfsprekend met schade herstel in eigen beheer.

Doelstelling van de broers was om persoonlijke service te combineren met een uitstekende kwaliteit van het werk.
Vanuit deze doelstelling werden de broers door de Pon organistatie (importeur van de V.A.G-groep) in 1989 benaderd om voor het toen nieuwe merk SEAT officieel dealer van de Ronde Venen te worden.

Het bedrijf werd gevestigd aan de Industrieweg 42 in Mijdrecht. De beide broers waren derhalve vastbesloten om een kwaliteitsonderneming te creëren. In de schadeherstelbranche is dat zeker een voorwaarde om goed te kunnen functioneren. Sinds de start in 1986 groeide het bedrijf gestaag en in 1989 werd benoeming voor het dealerschap van het merk Seat geaccepteerd.

Vanaf dat moment groeide het bedrijf explosief. Er werd voor het merk Seat een showroom aangebouwd en de schade markt kwam met het begrip GESTUURDE SCHADESTROOM. Zo werd in 1993 besloten om het bedrijf op te splitsen. Het schadeherstelbedrijf werd daarmee zelfstandig. Er werd een bedrijfsruimte gevonden aan de Constructieweg. Dit luidde het tijdperk in van de zelfstandige onderneming "Theo van Rijn Autoschade".

Bij de start van het bedrijf werd het lidmaatschap van de Focwa als garantiebedrijf verworven. In de schadeherstelbranche is dit een bewijs van kwaliteit. Tevens werd het bedrijf aangesteld als Schade Garant autoschade hersteller. Een goede prestatie voor een jonge onderneming.

In 1995 werd er geïnvesteerd in een professionele spuitcabine en ging men gebruikmaken van RM autolakken, men koos voor dit merk om zijn hoogwaardige lakken en exacte kleurmatchen.
Door de jaren heen heeft men daarmee een naam opgebouwd  als een bedrijf "WE DOEN HET GOED OF WE DOEN HET NIET".

De schadebranche is een prachtige branche met vakmanschap en uitstekende service naar de klant. Ook heeft deze zich geweldig ontwikkeld op het gebied van efficiency en reparatietechnieken. Hierdoor heeft de branche kunnen realiseren dat in de periode van 2006-2012 het gemiddeld schadebedrag gelijk is gebleven, terwijl een voor inflatie gecorrigeerd gemiddeld schadebedrag ruim 20 procent hoger zou liggen, ofwel de branche is in staat geweest om kostenstijgingen volledig 'weg te werken' middels vele verbeterslagen. Een uitstekende prestatie!

De jaren erna zijn er ketens en grote bedrijven opgezet waardoor er een overcapaciteit is ontstaan in een krimpende markt. Daar komt bij dat opdrachtgevers zoals verzekeraars en lease maatschappijen kiezen voor een sterker inkoop beleid en zij verwachten lagere tarieven. Schade herstellers worden genoodzaakt om meer te gaan doen voor minder. Herstellers komen in een wurggreep en gaan werken onder de kostprijs.

Dit alles gaat ten koste van de kwaliteit en helaas is de consument hier de dupe van.

In verband met prive omstandigheden en de marktsituatie  heeft Theo in 2010 gekozen voor onafhankelijkheid en te doen waar hij goed in is en dat is kiezen voor veilig en kwalitatief uitstekend schadeherstel.

Wij hebben reeds vele jaren werkzaamheden voor Porsche specialisten gedaan. Werken met dit metk is onze passie.

Theo van Rijn Autoschade heeft de kennis en motivatie om uw schade of restauratie naar volledige tevredenheid uit te voeren.

Contact opnemen Projecten bekijken